На отримання грошей залишився місяць: Клієнтам українського банку припинять виплачувати вклади

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) планує за 30 днів припинити виплату гарантованих сум вкладникам банку "Златобанк". Річ у тім, що Фонд, згідно із законодавством, склав ліквідаційний баланс та звіт про виконання ліквідаційної процедури банку, передають Патріоти України.

Про це повідомили у самому ФГВФО. Закликавши вкладників "Златобанку", які ще не отримали відшкодування за своїми вкладами, звернутися до банків-агентів Фонду за гарантованою сумою.

"Фонд інформує про майбутнє затвердження ліквідаційного балансу АТ "Златобанк" та початок процедури припинення виплат гарантованої суми відшкодування вкладникам АТ "Златобанк". З моменту оприлюднення оголошення процедура припинення виплат гарантованої суми відшкодування триватиме не більше тридцяти днів, після чого ліквідаційний баланс АТ "Златобанк" буде затверджено, а виплати вкладникам – припинено", – йдеться у повідомленні.

Вас може зацікавити:"Мені соромно дивитись". Російську чемпіонку, яка підтримувала "Z", наздогнала карма на ОІ-2024. Вона розплакалася. Фото

Вас може зацікавити:Бренда і Ділан померли, Андреа частково паралізувало: як склалося життя зірок серіалу 90-х "Район Беверлі-Гіллз"

При цьому там наголосили: спадкоємці вкладників банку можуть направити письмове звернення до Фонду на отримання відшкодування на підставі свідоцтва про право на спадщину лише протягом 20 днів після оприлюднення оголошення Фонду. Якщо ж зробити це пізніше, грошей отримати не вдасться – адже ФГВФО не проводитиме відповідних відшкодувань.

Нагадаємо: "Златобанк" було визнано неплатоспроможним рішенням правління НБУ від 13 лютого 2015 року. Наступного дня в банку було введено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Національний банк також домігся у суді скасування порушення справи про банкрутство "Златобанку". Що дозволило повернути процедуру ліквідації банку у правове поле та продовжити його ліквідацію.

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...

В Україні стрімко здорожчають популярні продукти: Ось на яку вартість очікувати

середа, 7 серпень 2024, 9:32

До кінця літа 2024 року ціни на крупи можуть зрости на 3-5%, а на хліб – на 4-6% через зростання цін на електроенергію та сировину. Споживачам варто бути готовими до подальшого підвищення вартості цих продуктів. Про це розповіла науковиця Інституту агр...