На повне відновлення енергетики України підуть роки: Експерт пояснив, коли закінчаться відключення

Для повного відновлення української критичної інфраструктури після ракетних атак РФ знадобиться більше ніж два роки. І це за умови, що не відбудеться нових серйозних руйнувань. Проте відключення світла у будинках українців можуть припинитися вже за кілька місяців, передають Патріоти України.

Про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко (подивитися відео можна нижче). Якщо енергетика не страждатиме від подальших обстрілів, ситуація для споживачів значно покращиться вже за кілька тижнів.

"Протягом 2-3 тижнів ми дійдемо до ситуації, коли майже немає або взагалі немає аварійних відключень, і є відключення за графіком на 4-6 годин на добу... Ще десь за 2-3 місяці ми зможемо позбавитись повністю відключень, енергетики зможуть забезпечити всім постійне живлення у звичному режимі", – спрогнозував експерт.

Проте така ситуація не означатиме повного відновлення енергосистеми, наголосив Харченко. "Щоб повернутися до ситуації, як до 10 жовтня, – це 2-2,5 роки десь", – вважає спеціаліст.

На цьому етапі для України є критичним відновлення власних можливостей для генерації електроенергії, зауважив Харченко. Для цього потрібно відновлювати з'єднання з енергосистемою низки вугільних та гідроелектростанцій.

Джерело: Обозреватель

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...