На ринку почався перелом: У країнах ЄС вперше продано більше електромобілів, ніж авто з дизельним двигуном

У червні в країнах Європейського Союзу вперше продажі електромобілів (158 тисяч, або 15,1%) обігнали продажі машин з дизельними двигунами (139,6 тисячі, або 13,4%). Про це повідомила 19 липня Європейська асоціація автомобільної промисловості ACEA, передають Патріоти України.


При цьому автомобілі з бензиновим мотором, як і раніше, зберігають лідерство. Частка їх продажів у червні становила 36%. Друге місце посіли гібридні автомобілі (близько 24%). Загальна кількість нових легкових машин, зареєстрованих у ЄС у червні 2023 року, перевищила мільйон одиниць.

ACEA зазначає, що рік тому частка електромобілів у червні становила 10,7%. Таким чином, спостерігається різке збільшення продажу — 66%. Експерти асоціації вважають, що сталося це значною мірою завдяки зростаючій популярності електромобілів у Німеччині, Нідерландах, Франції та Бельгії.

Лідером продажів, як і раніше, є американська компанія Tesla, якою керує мільярдер Ілон Маск. У першому кварталі 2023-го кожна п'ята легкова машина, куплена в ЄС, була зроблена його компанією. А британські експерти назвали цей електромобіль одним із найкращих за останній рік.

Загалом у перші шість місяців 2023 року в Європі продали 5,4 млн нових машин. Це на 17,9% більше, ніж рік тому, але на 21% менше, ніж до пандемії коронавірусу — у першій половині 2019 року.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...