На шляху до екологічно чистих рішень: Компанія ArcelorMittal переходить на водневі технології

При виробництві стали використовуватиметься зелений водень.

До кінця 2020 року ArcelorMittal Europe запропонує своїм клієнтам першу екологічно чисту сталеву продукцію, створену з мінімальним викидом вуглекислого газу - компанія починає інтегрувати водневі технології в свій процес виробництва сталі. Про це повідомляє H2-View, передають Патріоти України.

«Водень грає важливу роль в нашій новій стратегії. Ми поставили перед собою амбітну мету - скоротити викиди вуглекислого газу на 30% до 2030 року, і перейти до повної вуглецевої нейтральності до 2050 року», - заявив президент і головний виконавчий директор ArcelorMittal Europe Адітья Міттал.

Щоб запропонувати свої екологічно чисті сталеві рішення, ArcelorMittal розробляє серію промислових водневих проектів для використання в доменному виробництві сталі. Крім того, компанія самостійно розробляє електролізери для виробництва зеленого водню.

Паралельно ArcelorMittal продовжує впроваджувати на своїх підприємствах технологію Smart Carbon, що включає уловлювання та зберігання вуглецю в процесі виробництва сталі.

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...