На українців чекає нова реальність: Банкір розкрив, що буде з курсом долара у серпні

В Україні завершився двотижневий період активного зростання курсу долара. До 1 серпня "бакс" залишиться в ціновому коридорі 40,7-41,7 грн. Проте незабаром на українців чекають нові "курсові реалії", які, втім, не відбудуться раптово, передають Патріоти України.

Про це OBOZ.UA розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. "Цілком можливо, що на 1 серпня офіційний курс становитиме 40,8-41 грн (станом на 1 липня офіційний курс був на рівні 40,45 грн). Тобто за підсумками липня гривня може втратити до 1-1,3% власного ваги", – підрахував банкір.

За його даними, наприкінці липня та на початку серпня валютні коридори на готівковому ринку складуть 40,7-42 грн/дол. та 43,5-46,5 грн/євро. Курсові відхилення будуть у межах 2% на тиждень.

Різниця між курсами купівлі та продажу залишатиметься у попередніх межах – 20-30 копійок для долара та 30-50 копійок для євровалюти. Різниця між курсами міжбанку та готівкового ринку становитиме в середньому теж близько 30-50 коп.

Лєсовий зазначив, що "ринок неухильно рухається у бік подорожчання валюти", проте:

  • цей рух є прогнозованим та економічно мотивованим;
  • завдяки ефективним діям НБУ ринок залишиться у стані відносної прогнозованості.

"Принаймні глобальні загрози, як, наприклад, дике стрімке підвищення курсів можуть бути нівельовані. Ми на порозі нових курсових реалій, які не відбудуться несподівано. Все відбуватиметься поступово, а у ринку буде час звикнути до них", – резюмував Лєісовий.

Курс долара 25 липня: скільки коштує валюта

Українські обмінники вранці 25 липня помітно змінили курс долара – насамперед у продажу. Так, середня вартість готівкового долара у небанківських обмінниках становила 41,11/41,53 грн (купівля/продаж).

А це одразу на 23 коп. дешевше у продажу, ніж напередодні. У покупці курс знизився не так помітно – на 4 коп., проте він упав на 20 коп. днем раніше.

Вартість готівкового долара у банках також знизилася, але не так помітно. Вранці 25 липня середній курс американської валюти такий – 41,15/41,65 грн за дол. (купівля/продаж).

Це на 5 коп. нижче, ніж напередодні. А за тиждень курс уже впав 15-20 коп., що сталося після суттєвого зростання.

Увечері 25 липня і долар, і євро продовжили дешевшати на міжбанку. До закриття ринку безготівковий курс долара знизився (на 8 копійок у купівлі та продажу. Євро подешевшав на 6 копійок у купівлі та 7 копійок у продажу.

В Україні готуються помітно переписувати курс долара: Ось чого очікувати в банках у вересні

субота, 31 серпень 2024, 23:40

В українських банках очікується суттєва зміна курсу готівкового долара - насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (2-8 вересня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн, передають Патріоти України. В...

Масштабні відключення світла будуть тривати? Яку нову тактику обстрілу використала Росія

субота, 31 серпень 2024, 23:25

Масштабні відключення світла в Україні пов'язані з особливістю атаки Росії на енергосистему країни 26 серпня. Річ у тім, що ворог використовував ракети з касетною бойовою частиною – щоб збільшити площу ураження, передають Патріоти України. Про це повід...