На українців чекає новий курс долара: Аналітик розповів, коли розвернеться гривня

Гривня може відкотитися до позначки 27,25 грн/$ на міжбанку, але, ймовірно, цією ситуацією скористаються покупці, повернувши долар на траєкторію зростання. Про це заявив керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин, передають Патріоти України.

"Девальваційні ризики зберігаються, що пов'язано з падінням валютних надходжень в країну, економічним спадом і бюджетним дефіцитом. Питання по співпраці з МВФ хоча і рухається до вирішення, все ще не вирішене, як і ситуація за допомогою населенню, запаси якого стрімко виснажуються", - розповів аналітик.

Він також підкреслив, що зміцнення гривні носить короткостроковий характер, і підтримано більш високою пропозицією валюти на міжбанку. В умовах звуження ліквідності ринку, за його словами, навіть невеликі перекоси між попитом і пропозицією змінюють ситуацію.

"Аграрії заводять валюту для посівної, експортери також заводять валюту за підсумками кварталу. Настрої на світових ринках залишаються негативними. Рецесія фіксується у більшості країн, що в перспективі різко скоротить торгову активність і український експорт в тому числі", - додав Шевчишин.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...