На українців чекає новий курс долара: Аналітики озвучили прогноз

Курс долара в Україні

Курс долара в Україні найближчого тижня, починаючи з 19 серпня, зафіксується у межах 25,5 грн/$. Про це заявив аналітик Вадим Іосуб. За його розрахунками, курс гривні щодо долара буде стабільним.

"Після чергового нещодавнього зниження курсу він знайшов свою тимчасову рівновагу у середині коридору 25,0-25,5 грн/$. Найближчого тижня ми очікуємо, що курс сильно не зміниться і залишиться поблизу поточних значень. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 25,3 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 25,2/25,5 грн/$", – каже аналітик.

Найближчими днями гривня знову перейде до зміцнення. Такий прогноз озвучив керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин. "У найближчій перспективі гривня має шанс на відновлення зростання і повернеться в коридор 25-25,2 грн/$", – прогнозує експерт.

При цьому в Україні курс долара у п'ятницю, 16 серпня, опустився на 4 копійки. Зокрема середній курс гривні щодо американської валюти у продажу був встановлений на рівні 25,43 грн/$, свідчать дані банківських установ. Водночас середній курс продажу євро у банках впав на 12 копійок і склав 28,40 грн/€.

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...