На Україну чекає паливна криза: Експерт попередив про загрозу, що насувається

В Україні за тиждень настане паливна криза через дефіцит нафти, збільшення акцизу і ПДВ. Таку думку засновник української транспортної компанії Prime Group Дмитро Льоушкін висловив на своїй Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

Експерт пояснив, що у світі поменшало нафти через скорочення її видобутку, відповідно зросла вартість. Вже почали зростати і закупівельні ціни на паливно-мастильні матеріали.

Льоушкін прогнозує, що від 15 червня не буде сенсу продавати за поточними цінами паливні танкери в Ізмаїлі/Рені, а нові не встигнуть законтрактувати.

"Трейдери вважатимуть за краще посидіти на паркані, оскільки стрибок на ПДВ та акцизі ніякою маржою не перекрити. Піде зростання божевільне, зростання викличе ажіотаж. А ажіотаж – це мультиплікатор, кордони "стануть" через черги бензовозів. І до початку цього сценарію залишився тиждень", – йдеться у повідомленні засновника Prime Group.

Він зауважив, що аграрії зіштовхнуться з додатковими збитками через можливу паливну кризу. Їм доведеться возити врожай до Італії, віддаючи 30-40% його вартості за перевезення.

"Нам справді треба поставити на межу виживання останню ще адекватно працюючу галузь у країні? Невже ось прямо так хочеться повернути зараз ПДВ і акциз на паливо? Це шкідництво. У цей час треба підтримувати, а не добивати", – зазначив Льоушкін.

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...