На водіїв чекають неприємності! Ціни на бензин в Україні злетіли - і це ще не кінець

Середні ціни на бензин в Україні минулого тижня зросли майже на 1 грн. Однією з ключових причин є подорожчання нафти у світі. Крім того, вплинули і нові граничні ціни на паливо від Мінекономіки (бензин не повинен коштувати більше ніж 32,57 грн/л), передають Патріоти України.

У Луганській області бензин подорожчав аж на 1,05 грн – найбільше в Україні. Як розповів заступник директора НТЦ "Психея" Геннадій Рябцев, найближчим часом ціни можуть ще вирости.

Вже незабаром Мінекономіки опублікує нові рекомендовані ціни на бензин. Вони і можуть стати драйвером для нового подорожчання. В результаті вартість бензину буде вищою, ніж у попередній декаді місяця, хоча в принципі серйозних підстав для її підвищення, як каже експерт, немає.

Зазначимо, що регулювання цін на бензин і дизпаливо уряд ввів у травні. Воно розраховане лише на час карантину, мета – не допустити необґрунтованого зростання цін.

Серйозно впливає на подорожчання бензину в країні й нафта. У вівторок, 19 жовтня, ціни виросли на 0,47% і торгуються поблизу позначки в $84,89 за барель. Так, грудневі ф'ючерси нафти марки Brent – на позначці $84,71. Листопадові ф'ючерси на нафту WTI (West Texas Intermediate) виросли на 0,78% до $82,33.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...