На заздрість скреп: Швейцарія має намір робити в Україні потяги і трамваї

Вже шукають місце для нового заводу. Але є одна умова.

Швейцарська компанія Stadler намір побудувати в Україні завод з виробництва сучасних поїздів і трамваїв, повідомляють Патріоти України. Після підписання відповідного меморандуму з "Укрзалізницею", яке, як розповіли в Офісі президента України, відбулося в п'ятницю, 7 травня, іноземці мають намір шукати майданчик для будівництва заводу.

У свою чергу, глава держави Володимир Зеленський зустрівся з головою правління Stadler CIS AG Петером Хрістофом Шпулером і гендиректором підприємства Олександром Люфтом. "Ми всіляко підтримуємо такі інвестиції в нашу країну. Україна зацікавлена в такій співпраці, і ми обговорювали такі можливості під час офіційного візиту в Україну президента Швейцарської конфедерації", - зазначив президент.



На жаль, влада поки навіть приблизно не знають, які конкретно майданчики для нового заводу потрібні швейцарцям. Відомо лише, що співпраця з Stadler "сприятиме реалізації проекту якісного приміського залізничного сполучення City Express, перший етап якого повинен бути втілений в Києві, Дніпрі та Харкові". Однак в даному випадку мова йде про впровадження нового рухомого складу, а ось де його будуть виробляти (якщо, звичайно, все зростеться) - незрозуміло.

При цьому підприємство Stadler, після вибору майданчика для заводу, має намір здійснити "трансфер технологій" і навчання працівників для забезпечення якості продукції, що відповідає стандартам компанії. Адже завод, як обіцяють, буде орієнтуватися не тільки на внутрішнього українського споживача, але і на експорт продукції в інші країни.
Больше информации на портале Антикор: https://antikor.com.ua/articles/455565-shvejtsarij...

Джерело: Антикор

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...