На зло російським загарбникам та Чорноморському флоту ВМС РФ: Морська торгівля України вийшла на довоєнні обсяги

Україна вийшла на довоєнні обсяги експорту морем у січні 2024 року. По загальному обсягу експорт наближається до показників, які були до повномасштабного вторгнення. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав про це під час засідання уряду.

"Вже пів року працює український морський логістичний коридор. Пів року тому ми зняли блокаду Чорного моря й активізували українську морську торгівлю", - вказав він.

Змогли запустити проєкт страхування від воєнних ризиків суден, які заходять у порти України.

"Новим зерновим коридором вже пройшли понад 660 кораблів, які перевезли близько 20 мільйон тонн вантажів до 32-х країн світу", - повідомив Шмигаль.

70% з цих вантажів - українська аграрна продукція.

Минулого місяця у грошовому еквіваленті загальний український експорт склав $3,1 млрд. З них $1,9 млрд - морський експорт. Це допомагає акумулювати внутрішні ресурси держави.

"Кожна гривня, яка надходить до бюджету від експортної торгівлі, йде на оборону, на краще забезпечення військових, на дрони та боєприпаси, на інноваційні продукти ОПК та багато іншого", - вказав прем'єр.

Збільшення експорту також посилює економіку країни.

У перший місяць цього року до державного бюджету надійшло на 14% більше податків і на 30% більше митних платежів, ніж планувалося. Загалом до загального фонду державного бюджету надійшло 116 млрд грн, а разом збори в загальний і спеціальний фонд склали 154,2 млрд грн.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...