Набирає оберти: "Нафтогаз" отримав чотири спецдозволи на видобуток газу в Чорному морі

Державна служба геології та надр видала НАК Нафтогаз України чотири спеціальні дозволи на розробку вуглеводневої ділянки Дельфін у Чорному морі. Відповідний наказ №412 від 31 травня цього року оприлюднено на сайті відомства, передають Патріоти України.

Згідно з документом, компанія без проведення аукціонів отримала дозволи на геологорозвідувальні роботи і видобуток газу на площах Дельфін-2, Дельфін-5, Дельфін-6 і Дельфін-9 терміном на 30 років.

У цей період Нафтогаз зможе проводити геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ, з подальшим видобуванням нафти і газу. Нагадаємо, у найближчі п'ять років Нафтогаз планує інвестувати у видобуток вуглеводнів 7,3 мільярда доларів, а в наступні п'ять років має намір подвоїти цю суму.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...