Надбавка до пенсій у вересні: Ось хто зможе отримати кошти і що для цього потрібно

У вересні 2024 року пенсіонери в Україні, які досягли 75 років і мають пенсію менше 10 340,35 грн, отримають щомісячну надбавку у розмірі 456 гривень. Також передбачені доплати для осіб віком від 70 до 74 років (300 грн) та від 80 років і старше (570 грн), передають Патріоти України.

OBOZ.UA з'ясував, як отримати виплату та що для цього потрібно. Ця надбавка стосуватиметься громадян, які досягли певного віку, і складе 450 гривень. Однак не всі пенсіонери зможуть отримати ці додаткові кошти – для цього потрібно відповідати кільком важливим критеріям.

Хто має право на надбавку

Згідно з українським законодавством, громадяни віком від 75 років можуть претендувати на щомісячну доплату до пенсії. Основним критерієм є те, що загальний розмір пенсії не повинен перевищувати 10 340,35 грн. Якщо ця умова виконується, пенсіонери, яким виповнилося 75 років, отримають надбавку в розмірі 456 гривень.

Ці виплати є частиною більш масштабного плану підтримки літніх громадян, запровадженого урядом України. Важливо зазначити, що надбавка буде нараховуватись щомісяця після досягнення відповідного віку, але не з початку календарного місяця, а з дати народження пенсіонера. Це означає, що в перший місяць доплата може бути меншою, ніж у подальші місяці.

Інші вікові надбавки

Окрім надбавок для осіб віком від 75 років, українське законодавство передбачає й інші доплати для пенсіонерів. Зокрема, ті, кому виповнилося 70 років, отримають додатково 300 гривень, а ті, хто досяг 80 років, матимуть щомісячну надбавку у розмірі 570 гривень. Всі ці виплати також нараховуються автоматично, без необхідності додаткового звернення до Пенсійного фонду.

Варто зазначити, що ці надбавки є частиною загального процесу індексації пенсій в Україні. Ця індексація спрямована на підтримку громадян старшого віку, забезпечуючи їм додатковий фінансовий захист в умовах зростання цін та економічної нестабільності.

Як отримати надбавку

Пенсійний фонд України автоматично нараховує надбавки тим громадянам, які відповідають встановленим критеріям. Якщо пенсіонер досяг відповідного віку, йому не потрібно звертатися до державних установ для отримання додаткових коштів – їх буде нараховано автоматично. У разі досягнення вікових планок (70, 75 або 80 років) громадяни мають право на відповідну щомісячну доплату, яка буде додана до їхньої основної пенсії.

Транзакції на десятки мільярдів у підвішеному стані: Російським компаніям все складніше проводити платежі з Китаєм

п’ятниця, 30 серпень 2024, 22:40

Деякі російські компанії зіштовхнулися зі збільшенням затримок та зростанням витратами за платежі з торговими партнерами в Китаї. Транзакції на десятки мільярдів юанів залишаються у підвішеному стані. Про це пише Reuters із посиланням на співрозмовникі...

Подоляк спростував дату припинення транзиту російської нафти по "Дружбі"

п’ятниця, 30 серпень 2024, 20:49

В Офісі Президента спростували раніше поширену інформацію про зупинку транспортування російської нафти до Європи. Там стверджують, що Україна повноцінно буде виконувати свої зобов'язання до завершення дії відповідних угод. Про це повідомив радник Офісу...