"Наддержава" розбирає на запчастини: Простоюють вже кілька десятків літаків "Аерофлоту"

На дев'ятому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну близько 50 літаків "Аерофлоту" знаходяться в простої та не виконують польоти, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Telegram-канал Baza, фактично в простої знаходиться більше чверті авіапарку компанії країни-агресора, при цьому частину літаків вже розібрали на запчастини.

Як йдеться в повідомленні зараз 25 бортів "канібалізують". "З них вже знімають справні частини та переставляють на інші літаки. Ще 18 бортів знаходяться на техобслуговуванні та чекають на ремонт. Щоправда, чекати вони можуть довго — у "Аерофлоту" не вистачає предкрилок, фар, допоміжних силових установок, повітрозабірників, кисневих генераторів та двигунів", - йдеться в повідомленні.

Також уточнюється, що є проблема з гальмівними пристроями: на складі авіакомпанії лише по кілька подібних деталей для різних типів літаків. "Один з "Боїнгів-737", наприклад, стоїть на зберіганні через розлиту в багажному відділенні ртуть. Його європейський колега "Ейрбас-350" не може злітати та сідати через відсутність запасних коліс. Ще частину машин (чотири "Ейрбаси") передають лізингодавцю з 2020-2021 року, а три літаки з авіапарку просто заарештовані й не можуть виконувати польоти", - йдеться в повідомленні.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...