Нафта "пробила" критичну позначку: Бюджет Росії тріщить по швах

Протягом поточного місяця ціна російської нафти Urals коливається на рівні, який знаходиться нижче вартості, закладеної в бюджеті.

Нафта еталонної марки Brent за останній місяць знизилася на 6,8% і торгується нижче $ 60 за "бочку". У Російській Федерації спостерігаються панічні настрої у зв'язку з тим, що рублева ціна на "чорне золото" обвалилася на 5% нижче рівня, закладеного в російському державному бюджеті на поточний, 2019 рік, повідомляють Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Як випливає з офіційних даних, ціна на нафту марки Brent за останній місяць подешевшала на 6,8% і торгується нижче 60 доларів США за барель. У той же час російський рубль ослаб більше, ніж на на 5%, до 66,5 за один долар. "На відміну від надоптимістичної для російського бюджету ситуації річної давності, рублева ціна нафти опустилася нижче прогнозованої ціни, закладеної в бюджеті, - отже, казна отримає менше надприбутків", - зазначають російські експерти.

За розрахунками одного з видань РФ на основі нафтових котирувань, вже протягом поточного місяця ціна російської нафти Urals коливається на рівні, який знаходиться нижче вартості, закладеної в бюджеті. На думку аналітиків, якщо нафтові котирування впадуть нижче 50 доларів за барель, то в такому випадку залежність російського рубля від ціни на "чорне золото" різко зросте, і врятувати ситуацію не зможе навіть ефект бюджетного правила.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...