"Нафтогаз" надсилає платіжки на тисячі гривень за блакитне паливо, яке не використали: Що робити

"Нафтогаз" помилково надсилає платіжки на тисячі гривень навіть на ті будинки, які не підключені до газу. Це може статися через проблеми з урахуванням споживання блакитного палива. Про такий випадок написала на своїй сторінці у Facebook енергетична експертка Світлана Голікова, передають Патріоти України.

Вона особисто отримала платіжку майже на дві тисячі гривень на будинок на Чернігівщині, який не підключений до газу. При цьому власник будинку – член її родини. "Будинок до газопостачання не підключений. Взагалі", – повідомила вона.

Про такі випадки також раніше повідомляв і експерт у сфері ЖКГ Олег Попенко. "І я можу з упевненістю сказати, що це відбувається в багатьох областях. Я вже писав про незаконні платіжки у Сумській та Київській областях", - повідомив він у своїй сторінці в Telegram.

Якщо ви отримали платіжку за газ, який не використали, необхідно звернутися до "Нафтогазу" з проханням скасувати незаконну платіжку. Якщо ж у компанії прохання проігнорують, звернутися зі скаргою можна до НКРЕКП (вони приймають скарги і телефоном, і письмово). Крім того, на урядовій гарячій лінії також фіксують усі можливі порушення.

Раніше "Нафтогаз" не займався врахуванням споживання. Однак, після того, як їм передали цю функцію, можуть виникати помилки. Згодом у компанії можуть їх виправити, але для цього споживачі повинні повідомити про помилки.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...