"Нафтогаз" показав тарифи на газ на жовтень: Як найбільш вигідно купити паливо українцям (інфографіка)

"Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" опублікувала ціни на блакитне паливо на жовтень. Як сказано на сайті НАК, тарифи збережено на рівні вересня - 4,7 грн/кубометр у межах пакету "Місячний" та 5,24 грн/кубометр у межах тарифу "Річний", передають Патріоти України.

У чому різниця між тарифами

У межах ринку газу "Нафтогаз" виступає як один із постачальників, з якими можуть укласти угоду споживачі. Він пропонує два тарифи – "Місячний" і "Річний".

Основна перевага "Річного" тарифу полягає в можливості отримати необхідний обсяг газу, який клієнт споживає протягом року, без передоплати. Цей тариф допоможе прогнозувати свої витрати на газ і не переплачувати за блакитне паливо у разі зростання ринкових цін.

  • Ціна в тарифі "Місячний" змінюватиметься щомісяця відповідно до ринкових умов (тобто зростатиме під час опалювального сезону і знижуватиметься в теплу пору року). Також споживачі отримуватимуть знижку 1%, якщо заплатять за газ до 15 числа поточного місяця.
  • Тариф "Річний" передбачає фіксацію ціни на газ на рік уперед. Вона може бути вищою за ціну на газ улітку, але зі зростанням тарифів узимку під'єднання до нього може виявитись вигіднішим. Однак "Нафтогаз" поступово коригує тариф відповідно до цін у Європі.


"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...