"Нафтогаз" продає газ за космічною ціною": У компанії пояснили, для кого злетіли ціни

"Харківміськгаз", який займається розподілом блакитного палива, отримав рахунки від "Нафтогазу" із вартістю кубометра в 112 грн. При цьому Кабмін зобов'язав продавати паливо для потреб населення за тарифом 7,4 грн за куб, передають Патріоти України.

Як пояснили в "Нафтогазі", це сталося через те, що Харківгаз, Харківміськгаз та Дніпропетровськгаз не виконали постанову про взаєморозрахунки. В Асоціації газового ринку вважають, що виконати таку вимогу неможливо.

"Ціна поставки АТ "Харківміськгаз" обсягів газу для виробничо-технологічних витрат у серпні в середньому становить 112 тис. грн/тис куб. м. без ПДВ. При тому, що середня митна вартість газу, що імпортується, у серпні становила 31 тис. грн/тис м. – повідомив під час слухань ТСК у Комітеті ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Денис Сенектутов, голова Асоціації газового ринку України, передає Главком. Всі ми розуміємо, що у цих витрат немає джерела покриття. штучно".

У вересні 2021 року Кабмін зобов'язав "Нафтогаз України" постачати технологічний газ Операторам ГРМ за фіксованою ціною 7420 грн/тис. куб. м, щоби комунальні тарифи не зростали.

"У квітні до цієї постанови внесено зміни, що поклали на операторів ГРМ невиконані обов'язки в частині взаєморозрахунків. Наприклад, надання фінансових банківських гарантій, витрати на які ніколи не були передбачені в тарифі. До того ж дотримання порядку розрахунків неможливе на тлі падіння тарифної виручки з відпливом абонентів, із падінням платіжної дисципліни, зупинкою підприємств, руйнуванням інфраструктури".

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...