Найбагатший олігарх РФ досі не під санкціями - постачає сталь для ядерної зброї

Найбагатший російський олігарх Володимир Лісін досі не внесений до жодного списку санкцій - ні у Європі, ні у США, ні в Україні. Його компанія "НЛМК" постачає сталь для розробки ядерної зброї. Про це йдеться у сюжеті "Схем", передають Патріоти України.

Електротехнічна сталь корпорації Лісіна постачається на російські підприємства, які безпосередньо займаються виготовленням ядерної зброї, безперебійно - починаючи з 2014 року.

Серед даних публічних закупівень є дані Інституту Забабахіна, що розробляє та випробовує ядерні і термоядерні боєприпаси.

Також компанія Лісіна співпрацювала із Федеральним держпідприємством "Виробниче об'єднання "Север". Є контракти на постачання сталі 2014, 2015, 2016, 2017 і 2019 років. Після 2019 року дані про закупівлі "ВО "Север" не оприлюднювали. Основною діяльністю "Севера" є виробництво компонентів ядерних боєприпасів.

Концерн Лісіна співпрацював і з іншими підприємствами оборонного комплексу РФ. "НЛМК" постачав сталь "Науково-виробничому об'єднанню "Електромашина". Воно виготовляє, з-поміж іншого, бойовий модуль "Охотник".

Електротехнічну сталь від "НЛМК" у 2017 році отримав і "Марійський машинобудівний завод". Він працює над розробкою зенітних систем.

У металургійній імперії Лісіна є дочірні компанії в Європі та США. На території Сполучених Штатів працює три компанії, а саме в Індіані та Пенсильванії. Проти Володимира Лісіна персональні санкції ввели лише в Австралії. США, Британія, Євросоюз та Україна досі не застосували щодо нього санкцій, на відміну від інших великих бізнесменів РФ.

Санкції проти Росії за вторгнення в Україну

Після 24 лютого 2022 року у відповідь на військову агресію Росії проти України ЄС різко розширив санкції проти Росії. На додаток до санкцій щодо високопоставлених політичних представників, олігархів, військових і пропагандистів, ЄС ухвалив нові заходи з метою значного ослаблення економіки Росії, позбавлення її найважливіших технологій і ринків і значного обмеження її здатності вести війну.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...