Найбільша нафтова компанія Росії пішла на "дно": Акції "Роснефти" впали на $4 млрд за 4 години

США розглядають можливість покарати «Роснефть» за торгівлю венесуельською нафтою і підтримку режиму Мадуро.

Акції «Роснефти» обвалилися на Московській біржі в п'ятницю, побивши рекорд падіння з квітня 2018 року, передають Патріоти України.

За чотири години торгів капіталізація найбільшої видобувної компанії Росії, на яку припадає кожен другий барель, витягнутий з надр, впала на 255 мільярдів рублів, або 4 млрд доларів. Розпродаж почалася з перших же хвилин торгів і за півгодини впустила котирування на 2,7%. До полудня падіння прискорилося до 4%, а до 14.26 мск досягло 5,2%. В результаті папери "Роснефти" переписали мінімум з початку року - 450,55 рубля за штуку.

«Тиск на «Роснефть» надають ризики введення санкцій з боку США, пояснюють аналітики БКС. Нові заходи проти російської компанії, вже відрізаної від західних технологій і кредитів, можуть бути включені до списку санкційного пакета проти Венесуели, який буде готовий у найближчі 30 днів.
Про те, що США розглядають можливість покарати «Роснефть» за торгівлю венесуельською нафтою і підтримку режиму Мадуро, в середу повідомив ТАСС високопоставлений представник адміністрації Дональда Трампа. У четвер ту ж інформацію підтвердили Bloomberg джерела в Білому домі.
Про санкції проти «Роснефти», яка, за даними Reuters, купує і перепродає в Азію дві третини нафтовидобутку Венесуели, США роздумують з 2018 року. Однак цього раз загрозу ринок сприйняв як ніколи серйозно. Слідом за акціями помітно подешевшали боргові папери «Роснефти»: бонди з погашенням у 2022 році (Роснефть04) до 16.39 мск падають на 1,53%.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...