Найбільший літак у світі продають за 400 мільйонів доларів (фото)

У квітні 2019 року повітряна платформа Stratolaunch вперше піднялася в повітря.

Платформа для повітряного старту Stratolaunch була виставлена на продаж інвестиційним конгломератом Vulcan, яким до своєї смерті володів Пол Аллен. Про це повідомляє американська телекомпанія CNBC, передають Патріоти України.

Vulcan оцінив Stratolaunch в 400 мільйонів доларів. У цю суму увійшла не тільки вартість самої повітряної платформи, а також ангари, обладнання, проектна документація і все права інтелектуальної власності.

Проект Stratolaunch розроблявся з 2011 року. Пол Аллен вклав в нього значні кошти. У минулому році було оголошено, що Stratolaunch приступив до розробки власної лінійки ракет-носіїв. На жаль, в жовтні 2018 Пол Аллен помер. Контроль над компанією перейшов до його сестри Джоді Аллен.

Нове керівництво визнало проект безперспективним. Незабаром почалися скорочення персоналу, потім було оголошено про закриття програми розробки власних носіїв. У квітні 2019 року повітряна платформа Stratolaunch вперше піднялася в повітря. З чуток, Джоді Аллен дозволила запустити літак виключно з метою вшанувати пам'ять свого брата і підтвердити працездатність концепції.

За даними американських ЗМІ, Vulcan запропонував купити Stratolaunch мільярдерові Річарду Бренсону. Його компанія Virgin Orbit якраз займається розробкою схожого проекту по запуску ракет з літаків. Але, судячи з усього, Бренсон не налаштований платити 400 мільйонів. Повідомляється, що він зробив зустрічну пропозицію придбати літак за символічну суму в 1 долар. Аналогічна історія сталася в 2003 році. Тоді Бренсон запропонував British Airways купити сім надзвукових літаків «Конкорд» за 1 фунт стерлінгів. Авіакомпанія відмовилася і «Конкорди» перестали літати.


Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...