Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України.

У 2022 році, після початку російського вторгнення в Україну та запровадження санкцій, Maersk оголосила про припинення бізнесу в РФ.

За минулі два роки компанія припинила приймати вантажі в портах Росії та продала групі компаній «Дело» частку в портовому холдингу Global Ports, склади в Санкт-Петербурзі та Новоросійську та понад 800 рефрижераторних контейнерів компанії «Полярна зірка».

У той же рік Maersk розпочала процедуру ліквідації своїх дочірніх компаній данська ТОВ «Maersk Солюшнс» та ТОВ «Maersk ». Обидві компанії припинили процедури ліквідації, відновили роботу, а наприкінці лютого ТОВ «Maersk » зробило додатковий внесок у майно товариства на суму 20 млн руб.

A.P. Moller-Maersk Group – данська компанія, що проводить діяльність у багатьох галузях економіки, насамперед транспорті та енергетиці. Відома під назвою Maersk (дан.Mærsk). Компанія має штаб-квартиру у Копенгагені і представлена дочірніми підприємствами та офісами у більш ніж 135 країнах світу. У списку Forbes Global 2000 за 2015 рік компанія займала 148 місце. У світовому рейтингу судоплавних контейнерних компаній до 2021 року посідала перше місце. На кінець 2023 займала 2-ге місце у світі після Mediterranean Shipping Company.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...