Найбільший в Китаї гравець на ринку нерухомості випускатиме 1 000 000 електромобілів на рік

Китайський гігант нерухомості інвестує $ 23 млрд у виробництво електромобілів і акумуляторів. На сьогоднішній день жоден виробник електрокарів не наблизився до випуску 1 млн машин на рік.

Протягом декількох років компанія набувала великі пакети акцій в стартапи, які розробляють електрокари, наприклад, Faraday Future, NEVS і Koenigsegg. Отримавши доступ до необхідних технологій, Evergrande приступає до власного виробництва, повідомляє Еlectrek, передають Патріоти України

Інвестиції підуть на будівництво трьох фабрик в місті Гуанчжоу. На одній з них будуть збирати електромобілі, а дві інші займуться виробництвом батарей, двигунів і електронних систем управління.

За планом, в цілому заводи Evergrande будуть випускати 1 млн електромобілів і 500 ГВт/год акумуляторів на рік.

Експерти з обережністю поставилися до заяв компанії. На сьогоднішній день жоден виробник електрокарів не наблизився до випуску 1 млн машин на рік. Плановані обсяги виробництва акумуляторів також виглядають завищеними.

Втім, Evergrande досить багата, так що якщо їй вдасться домогтися заявлених цілей, це значно прискорить електрифікацію світового автотранспорту.

Китай вже досяг значних успіхів в декарбонізації транспорту. Значний внесок у цей прогрес зробив колишній міністр науки і освіти Вань Ган, умовив керівництво країни підтримати розвиток електромобілів. Тепер, впевнений Вань, прийшов час водневого транспорту, який доповнить електрокари за межами міст.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...