Найбільший за останні 30 років: У Британії залізничники влаштували страйк, рух поїздів зупинився

У вівторок, 21 червня, у Великій Британії розпочався найбільший за останні 30 років страйк залізничників. Десятки тисяч працівників вийшли на вулиці, вимагаючи покращення зарплат та більшої кількості робочих місць, повідомляють Патріоти України.

Як пише Reuters, це може стати початком широкомасштабних страйків у всіх сферах економіки в найближчі місяці. Деякі з більш ніж 40 тисяч працівників залізниці зібралися на пікет від самого світанку, внаслідок чого мережа зупинилася, а великі станції спорожніли. Лондонський метрополітен також був здебільшого закритий через окремий страйк.

Прем'єр-міністр країни Борис Джонсон заявив, що страйк завдасть збитків бізнесу, який продовжує відновлюватися після пандемії. Зі свого боку у профспілках вважають, що залізничні страйки можуть ознаменувати початок "літа невдоволення", коли вчителі, медики, працівники з утилізації відходів і навіть баристери перейдуть до страйків, оскільки різке зростання цін на продукти харчування та паливо підштовхує інфляцію до 10%.

Генеральний секретар профспілки працівників залізничного та морського транспорту Мік Лінч заявив, що британські робітники потребують підвищення зарплати. "Їм потрібні гарантії зайнятості, гідні умови і загалом справедливі договори; якщо ми зможемо цього досягти, то не буде таких збоїв у британській економіці, які є зараз і які можуть розвинутися влітку", – пояснив він.

Страйк залізничників означає, що лише близько половини британської залізничної мережі працюватиме у дні страйку, водночас обслуговування на цих лініях буде дуже обмеженим, а в дні між страйками триватимуть перебої.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...