Найглибоководніший порт України розвантажив циклопічні лопаті для рекордного вітрогенератора

Це найбільш габаритні комплектуючі вітрових електростанцій – довжина однієї лопаті 72,4 м, вага – 23 тонни.​

Морський торговельний порт «Південний» опрацював перше за свою історію судно, що доставило лопаті для вітрогенераторів. Про це пише "Центр транспортних стратегій", передають Патріоти України.

Зазначається, що це найбільш габаритні комплектуючі вітрових електростанцій – довжина однієї лопаті 72,4 м, вага – 23 тонни. За інформацією, судно FWN Rapide прибуло до порту увечері 15 грудня. Воно розвантажувалося за схемою судно-крани-склад. До 5:00 17 грудня розвантажувальні операції були завершені.

Відомо, що 30 жовтня порт прийняв судно з елементами для вітроелектростанцій. Анонсувалося, що до кінця 2020 року мають розвантажити 10 судів із 17-ма вітрогенераторами. Для обробки великогабаритного вантажу на території морського торгового порту навіть провели розширення автодоріг.


Треба ще добавки: Один з найбільших НПЗ Роснєфті відновив роботу після зупинки через атаку дронів - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 19:39

Нафтопереробний завод Роснєфті в Туапсе Краснодарського краю РФ відновив переробку нафти після атаки українських дронів у січні цього року. Про це з посиланням на два галузеві джерела повідомляє Reuters. За словами співрозмовників агентства, наприкінці...

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...