Найпопулярніші моделі - без подушок безпеки: У РФ рекордно обвалився продаж нових авто

Реалізація нових автомобілів у країні-агресорці продовжує зазнавати катастрофічного падіння. Так, за підсумками червня авторинок Росії впав на 77% або у 4,5 рази. За минулий місяць було продано 32 731 новий автомобіль проти 145 115 машин за аналогічний період 2021 року. Про це повідомляє аналітична агенція "Автостат", передають Патріоти України.

Причини обвалу продажу залишаються незмінними – на ринку відчувається гострий дефіцит нових автомобілів через нестачу комплектувальних, обсяг яких значно скоротився через санкції за повномасштабне вторгнення до України. Автовиробництво РФ обвалилося до рівня 50-х років, а імпортують машини практично лише з Китаю.

Лідером продажу наразі є "АвтоВАЗ", проте й в них ситуація катастрофічна. Минулого червня цей автовиробник зумів продати лише 7 484 автомобілі. Зазначений результат на 81,3% нижчий за показник за червня 2021 року, коли було реалізовано 40,1 тисячі машин.

Найпопулярніший автомобіль у РФ за червень - LADA Granta (3 359 шт.). Пояснюється це тим, що саме ця модель нещодавно надійшла у продаж у так званій "спрощеній" версії Classic без ABS та подушок безпеки.

13 липня має відновитися випуск Niva Legend: позашляховики робитимуть в одну зміну приблизно по 200 штук на день, швидше за все – також із урізаним обладнанням. Також цього місяця можуть перезапустити виробництво LADA Largus, а наступного – Niva Travel. А ось майданчик в Іжевську, який займався LADA Vesta, навряд чи повернеться до життя у найближчому майбутньому: частину співробітників тимчасово влаштували в концерн “Калашников” – там вони займаються виготовленням зброї.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...