​Найпопулярніший електромобіль світу Tesla Model 3 отримав китайського конкурента - Nio ET5

Китайська компанія Nio презентувала електричний седан під назвою ET5. Новинка має конкурувати з Tesla Model 3, найпопулярнішим електромобілем у світі, зазначають Патріоти України.

Виробник обіцяє, що топова версія Nio ET5 проїжджатиме на одній зарядці 1000 кілометрів. Для цього електромобіль обладнали батареєю ємністю 150 кіловат-годин. Для порівняння: максимальний об’єм акумуляторів електромобілів Tesla – 100 кіловат-годин.

Щоправда, за якою методологією проводилися заміри, Nio не повідомляє. Скоріш за все, електромобіль випробували за китайськими стандартами, які значно завищують реальний запас ходу. Також Nio ET5 оснащуватимуть меншими батареями з меншим запасом ходу:

100 кіловат-годин – 700 кілометрів;

75 кіловат-годин – 550 кілометрів.

На старті продажів Nio ET5 буде доступний у єдиній двомоторній версії потужністю 483 кінських сил. Розгін до «сотні» у новинки займе 4,3 секунди.

В оснащення увійде автопілот, але ця функція буде платною. Причому функціонал електромобіля розкриватиметься поступово, у міру виходу оновлень софту.

До списку обладнання електромобіля також увійшли:

10,2-дюймова панель приладів;

система з доповненою і віртуальною реальністю;

підсвічування салону (має 256 варіантів кольорів);

акустика з системою об'ємного звучання Dolby Atmos;

цифровий ключ.

Логічно припустити, що Nio ET5 продаватиметься не лише в Китаї. Адже виробник активно просуває свої електромобілі і в Європі.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....