Найпотужнішу у світі сонячну електростанцію побудували у Сахарі (відео)

Парк сонячних батарей здатний забезпечити електрикою більше мільйона житлових будинків.

В єгипетській пустелі Сахара почав працювати найбільший сонячний парк Benban, передають Патріоти України з посиланням на YouTube-канал Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Парк містить 6 млн фотоелектричних панелей. Його потужність становить понад 1,5 ГВт.

Наголошується, що на реалізацію проекту пішло 3 роки. ЄБРР профінансував створення 16-ти з 32 ділянок електростанції.

Сонячна електростанція побудована в околицях міста Ауса та займає 37 кв. км пустелі Сахара. Завдяки потужності в 1,5 ГВт парк здатний забезпечити електроенергією більше мільйона житлових будинків.

При цьому в подальшому сонячний парк планує вийти на потужність 1,8 ГВт.

Раніше найбільшою СЕС у світі була Tenger Desert Park в Китаї потужністю 1,54 ГВт.

Завдяки новій екологічно чистій сонячній електростанції Єгипет зможе щорічно запобігати 1,9 млн тонн викидів СО2 в атмосферу. При цьому до 2020 року країна планує отримувати 20% енергії з відновлюваних джерел.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...