Найважчий момент тотального дефіциту вже пройшов: Експерт дав прогноз, скільки триватиме криза в Україні

Паливна криза в Україні може тривати до липня. Уряд країни шукає нові ринки постачання. Проте найважчий момент тотального дефіциту вже пройшов. Про це повідомив директор консалтингової групи “А95” Сергій Куюн, пише "Укрінформ", передають Патріоти України.

За його словами, після відміни держрегулювання пального, з’явився економічний стимул активніше постачати паливо і кількість декларантів постачання пального зросла у декілька разів. Проте ситуація з бензином трішки гірша – постачальників менше.

“Наразі триває пошук ресурсів і формування нового ринку, а ми позбулися 100% джерел довоєнного ринку постачання, відповідно весь процес починається з нуля. З Румунії, наприклад, отримали сигнал, що влітку вони планують обмежити імпорт для України, щоб забезпечити свої потреби. Молдова, яка виступає транзитною країною, також планує обмежувати постачання. Скоріше за все, нам доведеться везти бензин здалеку. Приблизно до липня буде тривати вихід на необхідні обсяги”, – наголосив Сергій Куюн.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...