Нарешті дійшло? У Німеччині зрозуміли, що "на поставки газу з Росії не можна покладатись"

Німеччина "ні в якому разі не може покладатися на Росію" і не повинна розраховувати на поставки газу по "Північному потоку-1" взимку. Про це заявив міністр економіки країни Роберт Хабек, повідомляє Market Insider, передають Патріоти України.

Нагадаємо, російська компанія "Газпром" відключила єдину працюючу турбіну на компресорній станції трубопроводу "Північний потік-1", який йде з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря. "Газпром" вказав на технічну необхідність триденної зупинки для регулярного ремонту, однак голова німецької Федеральної агенції мереж Клаус Мюллер заявив, що такий ремонт є "незрозумілим" і звинуватив Москву в спробах покарати Берлін за підтримку України.

"Ми не повинні розраховувати на надходження газу через "Північний потік-1" взимку, - вказав Хабек. - Я очікую, що ми не можемо покладатись на Росію, або "Газпром" жодним чином, решта - просто спекуляції".

Габек також зазначив, що наразі міністерство не веде прямих перемовин з "Газпромом". Останніми місяцями Хабек та інші європейські чиновники звинуватили Кремль у використанні енергетичної зброї як способу помсти за санкції, введені через напад на Україну.

Українські військові можуть отримати шість видів доплат - розʼяснення Міноборони

вівторок, 7 травень 2024, 9:47

Ці додаткові виплати є щомісячними і обчислюються пропорційно часу виконання бойових завдань. Детальніше про кожну з доплат "Укрінформу" розповіла заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова. Додаткова винагорода у розмірі 100 тисяч гривень. ...

В українців почнуть забирати землю: Що потрібно оформити і які нюанси варто знати

вівторок, 7 травень 2024, 8:50

В Україні землю, на яку не оформлено право власності (невитребувана земельна частка), почнуть віддавати місцевим громадам. Початися цей процес має 1 січня 2025 року. Таким чином, українці або їхні спадкоємці, які не отримали відповідних документів, вв...