“Нас цікавить розвиток промисловості": Шмигаль розповів про долар по 30 та стабільність

Голова уряду явно не хоче бути крайнім через непопулярну у населення обезцінювання гривні, заради заявлених президентом Зеленським цілей. Розподіл обов'язків дозволяє Шмигалю уникати незручного питання.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що Кабмін не обговорює з керівництвом Національного банку України курс долара по 30 гривень і стимулювання інфляції, повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Такі питання з центробанком не обговорюються. Національний банк веде власну монітарної політику”, – сказав Шмигаль журналістам під час робочої поїздки в Полтавську область, відповідаючи на питання, чи обговорюється з керівництвом НБУ необхідність курсу 30 грн/$1 і стимулювання інфляції.

Прем’єр також зазначив, що зараз і уряд, і НБУ працюють над збереженням курсової та цінової стабільності.

“Нас цікавить розвиток промисловості, нас цікавлять інвестиції, але це не предмет дискусій про особливу емісії коштів, і не предмет того, що курс повинен бути штучно занижений або завищений. Курс регулюється ринком”, – підкреслив Шмигаль.

"Шкода переважає суспільний інтерес": Податкова приховує податки, сплачені Telegram до бюджету України

п’ятниця, 10 травень 2024, 22:31

Державна податкова служба не розкриває суми податків, які сплатили компанії «Телеграм месенджер інк.» і «Телеграм груп інк.», оскільки «шкода від надання такої інформації переважає суспільний інтерес в її отриманні». Про це йдеться у відповіді на запит...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом за лічені тижні: Ось кому збільшать одразу за місяці

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:37

В Україні з 1 червня перерахують пенсії тим, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку та виконав кілька умов. Розмір прибавки залежатиме від зарплати та стажу. Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. В Україні з 10,4 млн пенсіонерів працювати прод...