"Наша делегація готова": Україна за крок до укладання Угоди про вільну торгівлю з Туреччиною, - Кулеба

Лишився останній крок до укладання Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав під час спілкування з журналістами за результатами дипломатичного форуму в Анталії, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ", передають Патріоти України.

За його словами, українські делегати готові приїхати в Анкару до продовження переговорів у напрямку фіналізації угоди. "Ми за один крок від укладання Угоди про вільну торгівлю. Але відверто кажучи, це той крок, який для обох країн найважче зробити. Ми повинні узгодити по торгових позиціях, що дуже чутливо для економік обох країн. Ми можемо досягти згоди лише шляхом компромісу, на який підуть обидві сторони, роблячи поступки", – наголосив Кулеба.

Міністр впевнений, що результат від укладання угоди компенсує обом країнам зроблені поступки. "Наша делегація готова прибути в Анкару для здійснення подальшого поступу в напрямку фіналізації угоди. Тому що ми абсолютно налаштовані на укладання цієї угоди на політичному рівні. Ми повинні дотримуватися балансу інтересів. Для досягнення цього експерти з обох країн повинні сісти та досягти згоди. Політична воля є з боку обох країн, на рівні наших президентів", – зауважив очільник МЗС.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...