"Наша ціль - годувати людей": Після скандалу з фінансуванням окупантів "Ашан" вирішив подвоїти присутність у Росії

Французька мережа супермаркетів "Ашан" подвоює свою присутність на російському ринку, інформують Патріоти України.

Як пише Reuters, компанія відкриває новий магазин у країні-агресорці, де продаватимуть майже виключно товари під власним брендом. Таким чином, як зауважує агентство, "Ашан" подвоює свою присутність у Росії, в той час як західний бізнес переважно уникає цього ринку через війну в Україні.

Новий магазин "Мой Ашан" пропонуватиме асортимент з близько 900 найменувань, 90% з яких складатимуть продукти харчування під власними торговими марками. "Ашан" заявляла, що основна ціль присутності у Росії - забезпечення населення якісними продуктами за доступними цінами.

Скандал з "Ашан" - мережа фінансує окупантів

У січні "Ашан" викрили у фінансуванні російських окупантів. Як стало відомо з матеріалів журналістського розслідування, працівники російського офісу компанії закуповували військовим продукти харчування, спальники і навіть цигарки.

Ці постачання адміністрація російського "Ашану" проводила як "гуманітарну допомогу" людям Донбасу.

Сама мережа все заперечує, водночас відмовляється іти з російського ринку. НАЗК внесло компанію до спонсорів міжнародного тероризму.

На українському ринку "Ашан" продовжує працювати, однак через репутацію французької "матері" і російської "сестри" суттєво втратив у прибутках.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...