"Нащо було чіпати тих українців?": У Ростові тривають "планові" відключення світла - росіяни б'ються в істериці

У російському Ростові-на-Дону заявили про "планові" відключення електроенергії протягом тижня, які згідно з графіком подекуди триватимуть майже весь робочий день. У регіоні заявляють, що це нібито пов'язано з перевіркою стану ліній електропередачі, трансформаторних підстанцій та розподільчих пунктів. Про це повідомляють російські ЗМІ, передають Патріоти України.

Водночас містяни пов'язують відключення з ударами ЗСУ по об'єктах на території Росії і навіть заявляють про те, що не потрібно було вторгатися в Україну.

У "Доненерго" повідомляють, що відключати електроенергію будуть у зв'язку з плановими перевірками, аби не сталися аварії та масові відключення. Також попереджають, що роботи на об'єктах можуть зайняти від кількох годин до кількох днів.

Так, у перший день робочого тижня, 22 липня, мешканці Ростова-на-Дону просидять без світла з 9 години ранку до 16-17 години вечора. На той самий час заплановано відключення і на вівторок, 23 липня, та п'ятницю, 26-го липня. Два дні поспіль, 24 та 25 липня, відключення електроенергії не заплановано.

У коментарях у місцевих пабліках містяни висловили своє обурення через такі тривалі відключення світла у спекотну літню пору. Вони припускають, що це пов'язано не з плановими роботами, а з нестачею електроенергії у зв'язку з окупацією РФ територій в Україні та ударами ЗСУ по російській критичній інфраструктурі.

"Охр*ніти, дожили, бл*н. Нахр*н нам було чіпати тих х*хлів", "Тепер за графіком відключати будуть???? Ще почніть воду відключати за графіком. Відключіть нахр*н нові регіони!" – пишуть росіяни.

Відключення світла вночі тривають: В "Укренерго" пояснили, чому немає електроенергії та чи пов'язане це з експортом

понеділок, 22 липень 2024, 17:50

В Україні нічні відключення світла спричинені значним дефіцитом електроенергії через втрати генеруючих потужностей внаслідок обстрілів, а також підвищеним нічним споживанням. Попри дезінформацію, Україна не експортує вночі електроенергію до Європи, а н...

Чи буде нове підвищення цін на електроенергію і скільки може коштувати світло: У владі розставили крапки над "і"

понеділок, 22 липень 2024, 16:59

Український уряд не планує нових підвищень тарифів на електроенергію до 30 квітня 2025 року, залишаючи їх на рівні 4,32 грн/кВт*год. Держава продовжує субсидувати частину вартості електроенергії для населення. Про це у бліцінтерв'ю OBOZ.UA розповіла за...