"Наші інтереси нам ближче": Угорщина не підтримає виділення фіндопомоги ЄС Україні наступного року

Угорщина не підтримає плану Європейського Союзу щодо виділення Україні великої фінансової допомоги наступного року. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, повідомляють Патріоти України з посиланням на Sky News.

"Хоча Угорщина і засуджує російську агресію і підтримує український народ, але ми не бажаємо ставити інтереси України вище за інтереси своєї країни", - зазначив прем'єр-міністр.

План допомоги передбачає надання Україні наступного року 18 млрд євро у вигляді регулярних платежів, щоб підтримати роботу її енергетичних та медичних установ, а також для фінансування пенсійних програм.

Відмова Угорщини схвалити його загрожує повним зривом плану, оскільки зміни до бюджетних правил ЄС вимагають одноголосного схвалення країн-членів.

Як альтернативу плану допомоги ЄС Орбан рекомендував 27 членам ЄС визначити, скільки вони готові надати Україні, і розподілити суму пропорційно та справедливо між собою, не беручи спільно кредити для здійснення платежів. Він сказав, що Угорщина буде готова надати Україні до 160 млн євро з власного бюджету на двосторонніх умовах.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...