Наступного тижня, імовірно, світло не вимикатимуть, але є умова: В "Укренерго" розповіли про ситуацію

Уже наступного тижня, імовірно, вдасться уникнути вимкнень світла, якщо не буде форс-мажорів. Про це в ефірі "Громадського радіо" повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передають Патріоти України.

"Поки буде зберігатися спека (на щастя, виглядає так, що вона буде не дуже тривалою) – будуть певні дефіцитні години протягом кожної доби, кожного робочого дня. Як ви бачите, це здебільшого вечірні години, коли споживання найбільше. І в такі вечірні години можуть бути застосовані одна чи дві черги відключень, – розповів Кудрицький. – Наприкінці тижня ми очікуємо, що певне спадання цієї спеки, а також введення в роботу додаткових енергоблоків на певних електростанціях дозволять нам скомпенсувати дефіцит. І будемо сподіватися, що наступного тижня вже обійдемося без відключень".

Кудрицький не сказав, про які саме форс-мажори йдеться, але, імовірно, він мав на увазі повітряні обстріли країною-агресором РФ енергооб'єктів України.

Українцям готують нову пенсійну систему вже з 2026 року: Ось що зміниться

четвер, 22 серпень 2024, 20:00

Уряд України планує запровадити накопичувальне пенсійне забезпечення, яке включатиме обов’язкову та добровільну накопичувальні системи разом із солідарною. Очікується, що нові правила будуть ухвалені на початку 2025 року, а повне впровадження системи п...

Удар для населення: У МВФ розповіли, чому на їхню думку Україна має підвищити податки

четвер, 22 серпень 2024, 19:40

У Міжнародному валютному фонді підтримують підвищення податків в Україні, адже в майбутньому це може лише позитивно позначитися на деяких речах. Про це заявив очільник місії в Україні Гевін Грей під час дискусії Центру економічної стратегії, пише "Інт...