Наступний Керченський міст? У Криму почала руйнуватися "траса смерті", котру урочисто відкривав Путін (фотофакти)

У Криму обсипався ділянку федеральної траси «Таврида», вартістю в шість мільярдів рублів, яку в лютому 2019 року тестував так званий «глава Криму» Сергій Аксьонов, де він запевняв, що претензій до виконавців немає. А пізніше на урочистому відкритті був присутній і сам Володимир Путін, зазначають Патріоти України.тПро неприємний і дуже коштовний казус окупантів повідомив інформаційний ресурс "Асоціація реінтеграції Криму".

Так, майже 8-метрова ділянка об'їзної дороги «Дубки-Левадки» сповзла в кювет, полімерна сітка відійшла від грунту, розсипалися бетонні лотки. Щебінь змило настільки, що видно захисний бар'єр дороги. Разом з тим, гарантійний термін на «Тавриду» - від 4 до 8 років. 4 роки - гарантія на верхній, третій шар покриття.
Цей відрізок магістралі, споруджували працівники ТОВ «Сібавтобан». У 2016 році колишній начальник «служби автодоріг РК» отримав три роки ув'язнення за затвердження проектно-кошторисної документації на будівництво об'їзду «Дубки-Левадки». Йому ставилося в провину висновок «держконтракту» з «Сібавтобаном», в якому вартість будівельних матеріалів була завищена більш, ніж на 900 мільйонів рублів, а загальна сума контракту по лінії ФЦП склала 6.14 мільярдів. Однак, як виявилося, що претензії пред'явити нікому, оскільки «Сібавтобан» визнаний банкрутом.
Варто звернути увагу, що подібні проблеми з виконанням великих «держзамовлень» на півострові є звичайним явищем. Так як це є відмінним способом для "розпилу" коштів.
У жертву проекту були віддані багато кримських об'єктів, що пролягають на шляху проходження траси: житлові будинки, земельні та дачні ділянки і пам'ятники. Окупаційна кримська влада пафосно називають трасу «Таврида» одним з ключових проектів соціально-економічного розвитку Криму. Однак, кримчани прозвали «Тавриду» «трасою смерті» через регулярні ДТП, які там відбуваються, часто зі смертельними наслідками. Незважаючи на те, що по трасі заборонено рух великовантажного транспорту, по ній продовжують їздити вантажівки, а також військова техніка.

Так, наприклад, тільки за перші 5 місяців з дня відкриття траси, активістами було підраховано, що на «Тавриді» 19 загиблих, на старій трасі - 4, майже в п'ять разів різниця. Цифри говорять самі за себе, «Таврида» - це траса смерті.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...