Нацбанк підрахував, як зменшилися різниця заробітної плати в Україні та Польщі

Нацбанк підрахував, як зменшилися різниця заробітної плати в Україні та Польщі
НБУ підрахував, що різниця в середніх заробітних платах в Україні та Польщі скоротилася. Раніше цей показник складав 4,5, сьогодні різниця в зарплаті впала до 2,7 разів. Фахівці вказують, що зменшення розриву пов'язано з ростом зарплати в Україні і укріпленням гривні, зазначають Патріоти України.
Так, з середини 2018 року трудова міграція українців до Польщі значно зменшилася. А зростання зарплатні за кордоном призупинилося.
"Тому в подальшому визначальним фактором зміни доходів населення буде зростання заробітної плати, отриманої в Україні. Очікується, що в середньостроковій перспективі реальні темпи її зростання складуть 4-6%", - повідомляє в своєму звіті НБУ.
Однак при цьому виникає нова проблема - через зростання зарплат і пошуків "робочої сили", страждає продуктивність праці і знижується ефективність.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...