Нацбанк ввів додаткові обмеження на розрахунки в гривні: Кого це стосується і що варто знати

Національний банк України оновив порядок ведення касових операцій у національній валюті. Зміни стосуються підприємств, передають Патріоти України.

Зокрема, НБУ виключив можливість отримання готівки підприємствами за розрахунками з громадянами за переказами коштів без відкриття рахунку.

"Тобто кошти, відправлені за допомогою такого переказу, спочатку повинні зараховуватися на поточний чи платіжний рахунок суб’єкта господарювання, лише після цього вони можуть бути видані з цих рахунків готівкою", - йдеться в повідомленні.

Водночас для громадян жодних змін не відбулося, вони можуть розраховуватися за надані суб’єктами господарювання послуги та придбані в них товари як у безготівковій формі, так і готівкою, зокрема під час переказу коштів без відкриття рахунку, пояснили в НБУ.

"Така норма сприятиме підвищенню прозорості платіжних операцій та мінімізації використання платіжної інфраструктури у протиправній діяльності, зокрема з метою ухиляння від оподаткування під час здійснення операцій купівлі-продажу товарів", - додали в НБУ.

Відключення світла в Україні тривають: Нардеп спрогнозував, коли покращиться ситуація

четвер, 29 серпень 2024, 11:22

Після нещодавніх масованих атак росіян по українських енергооб'єктах "Укренерго" було змушене застосувати обмеження споживання на всій території країни. Але важка ситуація з електропостачання може невдовзі покращитись. Про це розповів народний депутат ...

В Україні обмежать карткові перекази: Гетманцев пояснив, якими будуть наслідки для звичайних клієнтів банків

четвер, 29 серпень 2024, 10:58

Обмеження карткових переказів ускладнить діяльність тіньової економіки, але також може створити незручності для легальних користувачів. Волонтери, підприємці, які активно користуються P2P переказами, можуть зіткнутися з необхідністю додаткового підтвер...