​Нацбанк визначився з курсом валют після Різдва

Напередодні Різдва, 6 січня, курс долара впав до позначки 28,40 грн / долар. За офіційним визначенням Нацбанку, з 7 по 11 січня американська валюта подешевшає до 28,27 грн / долар, зазначають Патріоти України.

У найближчий тиждень не очікується помітної зміни курсу долара до гривні. Прогнозується, що долар на міжбанку може торгуватися близько 28,3 - 28,5 грн / долар. Після свят гадається, що долар також не втече далеко від нинішніх значень.
Як відомо, НБУ не встановлює курс долара, а всього лише визначає його усереднений розмір виходячи з усіх укладених угод.
Курс валют в Україні на 11 січня, після новорічних свят, встановлений на позначці 28,28 гривень за долар. Євро в свою чергу подорожчає до 34,90 грн / євро. Нагадаємо, що 6 січня європейська валюта коштувала 34,85 грн / євро.
Закладений в бюджеті показник курсу долара на рівні 29,1 грн / долар на початку 2021 року більшість експертів вважають мало реалістичним. На тлі сьогоднішньої ситуації гривня поки не збирається здавати свої позиції. Локдаун, введений з 8 січня, буде ще більше сприяти зміцненню національної валюти, оскільки чим менше в українців буде можливості купити імпортні товари, тим, відповідно, буде менше попит на іноземну валюту.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...