Навала фальшивих гривень: Українців попередили про нову схему (фото)

Фальшиві гривні в Україні стали робити настільки якісно, що навіть ультрафіолет не завжди допомагає побачити різницю між справжньою і підробленою банкнотою. Тепер же фальшивомонетники придумали нову схему розповсюдження підробок серед українців, передають Патріоти України.

Так, ділки вирішили піти по шляху наркоторговців, які поширюють заборонені речовини через Telegram-канали. Контакти фальшивомонетників стали з'являтися в людних місцях. В основному вони пропонують придбати підроблені 200 і 500 гривень.

Одне з таких "оголошень" помітили неподалік від Центрального залізничного вокзалу в Києві. Причому, "реклама" на стіні була написана в парі метрів від поліцейської дільниці.

Збувають підробки вони так само, як і торговці наркотиками, - з допомогою системи закладок. Кіберполіції вже вдалося виявити й заблокувати три таких інтернет-магазина, - каже декан факультету кіберполіції Харківського університету внутрішніх справ В'ячеслав Марков, де розробили чат-бот, блокуючий подібні магазини.

Ціна на такі підробки становить 50% від суми фальшивки. Тобто мальовану 200-ку віддають за справжню 100-ку. "За нашою інформацією, ці фальшиві гривні виробляються десь у Китаї. Кіберполиция вже активно працює, протистоячи цьому злу... У цих інтернет-каналів було 2-3 тисячі підписників", - сказав Марков. За словами експерта, в Україні сьогодні працює близько 20 таких магазинів.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...