Навіть знижки покупців не зацікавили: Попит на російську нафту Urals різко впав

Великі нафтотрейдери Vitol, Trafigura та Litasco ("дочка" російського Лукойлу) не змогли продати три великі партії російської нафти Urals. Про це повідомило цінове агентство Argus, передають Патріоти України.

Вказано, що всі три компанії пропонували по 100 тисяч тонн нафти з відвантаженням 5-10 березня зі знижкою $6,30 за барель відносно сорту Brent, але навіть така приваблива ціна не зацікавила покупців. При цьому дисконт Urals до Brent виріс на $1,30 в порівнянні з останніми угодами на схожі дати і досяг максимального рівня за 17 років.

Падіння попиту на нафту Urals збіглося з ескалацією напруженості між Росією та Україною після визнання Москвою так званої "незалежності" територій ОРДЛО.

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...

"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...