Назад не збираються? Українці кинулися скуповувати дешеве житло в Іспанії

Українці суттєво наростили купівлю житла в Іспанії на тлі війни, яку розв'язала Росія. Як повідомляє Idealista, за даними ООН, майже вісім мільйонів громадян України покинули все, намагаючись врятувати свої життя. На тлі напливубіженців в Іспанії, як зазначають місцеві нотаріуси, у першому півріччі українці придбали 1237 будинків, що на 73% вище за показник першого півріччя 2021 року. Також цього року був рекорд у історичній серії спостережень із 2007 року, передають Патріоти України.

Як показує статистика, операції з нерухомістю за участю українців почали набирати обертів з 2016 року і досягли верхньої позначки у 939 угод у першому півріччі 2018 року.

Середня вартість квадратного метра житла, придбаного нашими співгромадянами, склала 1612 євро, що значно нижче середнього показника для іноземців загалом (2062 євро/кв. м). Таким чином йдеться про об'єкти середньої та низької цінової категорії.

За словами заступника гендиректора мережі агентств нерухомості "Donpiso" Еміліано Бермудеса, портрет покупців житла з України – це сім'ї з дітьми, а в деяких випадках самотні жінки з дітьми, які отримують державну допомогу. У більшості випадків, наголошує Бермудес, це потенційні покупці з "середньо-низькою купівельною спроможністю, які шукають квартири без особливих вимог та уважно придивляються до ціни". Вони цікавляться нерухомістю з двома чи трьома спальнями у столицях провінцій чи середніх містах.

Так, здебільшого в Іспанії три провінції зацікавили українців. Йдеться про Аліканте, Валенсію і Барселону. На них припадає майже 60% від загальної кількості пошукових запитів цього року. Також користуються попитом такі муніципалітети, як Торревьеха, Бенідорм, Гандія, Кульєра, Бадалона, Кастельдефельс та Оспіталітет-де-Льобрегат.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...