Назад у 1930-ті? У Росії запропонували повернути трудові табори

Депутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників, передають Патріоти України.

Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до роботи в таких таборах необхідно "дармоїдів", а не давати їм допомогу з безробіття, заявила депутатка.

"Може розглянути питання якихось трудових таборів? Адже це все було", – сказала Собканюк, за що колеги підняли її на сміх.

"На будівництві немає бетонників, арматурників, зварювальників, електриків. Особливо людей не вистачає взимку, коли потрібно прогрівати бетон...А зими у нас 6 місяців...А є маса людей, які просто не хочуть працювати, і користуються державною підтримкою. Вони просто дармоїди, вибачте, черв'яки на нашому тілі...Потрібно вживати якихось кардинальних заходів: ну не вистачає людей. Завтра ще більше не вистачатиме", – продовжила депутатка.

Заступниця губернатора Томської області Наталія Кисельова у відповідь на цей емоційний виступ закликала її та колег "працювати в рамках правового поля".

Пастка закривається: Російська економіка наблизилась до краху ближче, ніж здається, - аналітик

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:15

Російська економіка не може вічно уникати кризи, і вона стає все більш вразливою до потрясінь, пише експерт з російської економіки та дослідник Центру аналізу європейської політики Олександр Коляндр. Зазначається, що російська економіка продемонструвал...

Мідь подорожчала до максимуму за два роки. Чому це добрий сигнал світу

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:58

Ф’ючерси на мідь на товарній біржі в Нью-Йорку зросли до максимуму з квітня 2022 року – до 5,02 дол за фунт, і до 10 185 дол – на Лондонській біржі металів. Ціни залишаються високими на тлі будівництва центрів обробки даних і подальшої електрифікації с...