Наздоганяючи Америку: Китай знов вивів у космос експериментальний багаторазовий апарат

КНР уперше запустила на орбіту Землі свій багаторазовий випробувальний корабель у вересні 2020 року.

Удруге за два роки Китай 4 серпня запустив на навколоземну орбіту секретний багаторазовий апарат. Запуск здійснювався із космодрому Цзюцюань, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням Синьхуа, випробувальний космічний апарат перебуватиме на орбіті протягом певного періоду часу до повернення до Китаю, під час якого буде проведено перевірку технології багаторазового використання та обслуговування на орбіті відповідно до плану, щоб забезпечити технічну підтримку мирного використання космосу.

Хоча про цей багаторазовий експериментальний космічний корабель мало що відомо, експерти припускають, що таємничий апарат буде безпілотним космічним літаком, можливо, приблизно такого ж розміру, як X-37B Космічних сил США, виходячи зі значної вантажопідйомності ракети Long March 2F.

Для порівняння, космічний літак X-37B перебував на орбіті Землі понад 800 днів, і його остання загадкова місія - шоста для програми.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...