НБУ і в новому році продовжив наживатися на переоціненій гривні

За 2019-й рік чиста купівля валюти Нацбанком склала 7933,38 млн доларів.

Національний банк України (НБУ) протягом короткого тижня 2-3 січня 2020 року купив на міжбанківському валютному ринку 50 млн доларів. Про це повідомляється на сайті НБУ, передають Патріоти України.

За даними НБУ, валюта куплена за допомогою інтервенції за єдиним курсом. Зазначимо, Національний банк України (НБУ) протягом 2019 року купив на міжбанку валюти на 8462,60 млн доларів і продав на 529,23 млн доларів. Таким чином, за 2019 рік чиста купівля валюти Нацбанком склала 7933,38 млн доларів.

За даними НБУ, істотне перевищення пропозиції валюти над попитом в 2019 році обумовлено декількома факторами. Збільшення пропозиції сприяв зростання інтересу іноземних інвесторів до гривневими облігаціями уряду, залучення зовнішнього фінансування державними компаніями, а також нарощування експорту, насамперед за рахунок збільшення продуктивності і відповідно великих фізичних обсягів поставок товарів.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...