НБУ запровадив нові правила для супермаркетів щодо готівкових розрахунків: Що варто знати

Від 1 вересня в Україні почали діяти нові правила видачі готівки на касах супермаркетів. Про це йдеться у повідомленні НБУ, передають Патріоти України.

Тепер покупці можуть відмовитися від отримання банкнот та монет, які перебувають у поганому стані, а касирам заборонено видавати такі гроші у рамках послуги "готівка на касі".

Зазначається, що гроші, які надаються покупцям, повинні бути придатними для обігу та не викликати сумнівів щодо їх справжності та платіжності. Натомість пошкоджені банкноти мають вилучатися з обігу та передаватися банкам разом з іншою виручкою.

"Це означає, що відтепер кожен покупець має право вимагати готівку належної якості на касах супермаркетів. Якщо покупець отримає зношені банкноти, він може відмовитися від них, а касир зобов’язаний їх замінити", - йдеться у повідомленні.

Водночас касир не може відмовити в обміні грошей, якщо ж касир порушує ці правила, то покупець може подати скаргу на дії касира.

Оце так: Підсанкційні олігархи Фрідман та Авен купили частку в найбільшій нафтовидобувній компанії Великої Британії

четвер, 5 вересень 2024, 12:14

Російські олігархи Михайло Фрідман і Петро Авен, які потрапили під санкції ЄС і США, стали співвласниками найбільшої нафтовидобувної компанії у Великій Британії - Harbour Energy. Інвестиційна компанія LetterOne, співвласниками якої є Фрідман і Авен, те...

Ніж у спину! Китай закручує гайки для Кремля - російські компанії скаржаться на нові складнощі

четвер, 5 вересень 2024, 11:56

Російські банки почали вимагати від імпортерів письмові гарантії прийому платежів китайськими банками через ризик вторинних санкцій, що ускладнює міжнародні розрахунки. Понад 98% китайських банків відмовляються приймати платежі з Росії, що ставить росі...