Не чекайте на паперові платіжки і вимагайте повернення переплати у колишніх постачальників: У "Нафтогазі" дали важливе роз'яснення клієнтам

"Нафтогаз України", який з травня поточного року став постачати газ українцям, чиї постачальники не можуть виконувати свої зобов'язання перед клієнтами, рекомендують громадянам звертатися до своїх облгазів щодо повернення переплати и сплачувати кошти саме держкомпанії, передають Патріоти України.

Йдеться про майде 9 мільйонів клієнтів, які з травня стали отримувати «блакитне» паливо саме від «Нафтогазу», а не від компаній, що працюють під брендом «Твій Газзбут», та ТОВ «Одесагаз-Постачання», передає Енергореформа.

«Ми рекомендуємо звернутися до попереднього постачальника та написати заяву про повернення переплати за травень. Ці компанії повели себе невідповідально по відношенню до своїх клієнтів, виставили їм рахунки, які не мали права виставляти. Люди стали жертвами цієї оборудки. На жаль, іншого механізму повернення коштів, окрім заяви до попереднього постачальникам, немає», — роз’яснила менеджерка зі звязків з громадськістю Департаменту маркетингу та роботи з клієнтами «Нафтогазу» Галина Русаневич та додала, що клієнти зазначених компаній з 1 травня були переведені на постачальника «останньої надії, роль якого виконує «Нафтогаз», а потім рішенням Оператора газотранспортної системи України (ОГТСУ) були переведені до ГК «Нафтогаз України» як «звичайного» постачальника.

За її словами, «Нафтогаз» також обслуговує домогосподарства, які отримували газ від ДП «КиївГазЕнерджі», ТОВ «ЛУБНИГАЗ-ТРЕЙДИНГ», ТОВ «ГАЗ РЕСУРС КОМПАНІ», ТОВ «Тернопільміськгаз», ТОВ «УМАНЬГАЗ ЗБУТ» та ТОВ «Черкасигаз Збут». Споживачі цих компаній за травень і червень мають також сплачувати за газ держкомпанії.

«Укрпошта» в надвеликому навантаженні, не вистачає поштарів, частина території окупована, тому у певні регіони платіжки можуть і не доїхати. Саме тому ми радимо усім клієнтам отримати онлайн-платіжки, для цього потрібно просто зайти на сайт «Нафтогазу», зареєструватися в особистому кабінеті, або зайти в чатбот у месенджерах і отримати там онлайн-рахунок", — порадила вона, зазначивши, що платіжка формується з 11 по 15 число місяця, наступного за місяцем постачання, після чого можна її оплатити.

Для того, щоб перевірити, чи отримує клієнт газ від «Нафтогазу», потрібно ввести на його сайті ЕІС-код: отримання споживачем особового рахунку означає підтвердження його обслуговування саме цією компанією. За словами Галини Русаневич, компанія не буде застосовувати штрафні санкції чи відключати клієнтів через затримку сплати за газ. Це стосується й тих споживачів, які сплатили іншим постачальникам за поставлений «Нафтогазом» у травні ресурс.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...