Не домовились з "правильними людьми": ДФС виявила понад 90 тонн контрафактних сигарет в одного з найбільших тютюнових підприємств України

Державна фіскальна служба проводить обшуки на підприємствах одного з найбільших компаній-виробників тютюнових виробів в Україні за підозрою в ухиленні від сплати податків. Під час обшуків вдалося знайти понад 90 тонн контрафактних сигарет та іншої продукції. Як заявляє пресслужба ДФС, керівництво підприємства організувало виготовлення та збут контрафактних тютюнових виробів, зазначають Патріоти України.

"Встановлено, що службові особи одного з найбільших виробників тютюнових виробів, які реалізуються на території України, документально оформлювали реалізацію сигарет на підприємства, що мають ознаки ризиковості", – пояснили податківці.

За словами співробітників ДФС, після цього сигарети без акцизних марок реалізовувалися на території України за готівку без відповідного проведення операцій у бухгалтерському та податковому обліку. При цьому правоохоронці заявили, що продукція цього виробника без марок акцизного податку неодноразово вилучалася співробітниками ДФС при обшуках складських приміщень, місцях реалізації контрафакту та у прикордонній смузі.

"Наразі слідчі проводять 9 санкціонованих судом обшуків у складських та офісних приміщеннях у Запорізькій та Дніпропетровській областях, з метою документування злочинної схеми та здобуття доказів", – зазначили у ДФС.

За результатом обшуків фіскали виявили первинні фінансово-господарські документи, чорнові записи, спеціальне устаткування, а також понад 90 тонн тютюну та тютюнових виробів без марок акцизного податку.

Обшуки на підприємствах тривають.

Як повідомляли ПУ, Давид Арахамія під час відпочинку на Мальдівах, зустрічався з куратором тютюнового ринку України Борисом Кауфманом, котрого називають сигаретним, або тютюновим "королем"


Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.