Не дорога, а "лялька" - німцям на заздрість: 137-кілометрова ділянка новозбудованої магістралі Н-31 на Січеславщині вразила високими стандартами (фотофакти)

Нові форми стосунків у спорудженні доріг мінімалізують корупційну складову, запевняють у Омеляна. Розпорядник фінансів наразі вже не виконавець, а суворий контролер

Приклад сучасного дорожнього будівництва – це автомобільна дорога Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка у межах Дніпропетровської області, повідомляють Патріоти України з посиланням на замовника будівництва - Укравтодор. Дорога будується винятково за кошти державного бюджету. Замовником робіт є Служба автомобільних доріг в Дніпропетровській області. Роботи здійснюються в рамках Державного інвестиційного проекту за бюджетною програмою 3111820 “Розвиток автомобільної дороги Н-31 Дніпропетровськ – Царичанка – Кобеляки — Решетилівка”.

У 2019 році на реалізацію державного інвестиційного проекту у межах Дніпропетровській області передбачено спрямувати 1,2 млрд грн.

У межах проекту здійснюється реконструкція та будівництво обходів населених пунктів – Решетилівка, Кобеляки, Царичанка, Петриківка, а також транспортних розв’язок в різних рівнях на перетині із залізницею та автомобільною дорогою М-22 Полтава – Олександрія.

У проекті враховано всі фактори безпеки, екології та економіки. Будівництво дороги в обхід населених пунктів значно підвищить безпеку руху і створить комфортні умови для транзитного автотранспорту.

Загальна протяжність дороги І-б категорії – 137 км.

Зауважимо, що в межах Дніпропетровської області в попередні роки за кошти державного бюджету було збудовано дорогу І категорії протяжністю 28 км. У 2017 році роботи з будівництва відновлено, а у 2018 році будівництво обходу населених пунктів Лобойківка та Петриківка було продовжено.

На всіх етапах будівництва діє постійний контроль якості, що забезпечується кількома рівнями контролю:

  • постійний контроль якості замовником робіт (Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області), який здійснюється сертифікованими інженерами технічного нагляду та спеціалістами лабораторії з контролю якості та нових технологій;
  • державне підприємство “Дорожній контроль якості”;
  • громадський контроль – залучення громадських організацій до контролю за виконанням робіт.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...